O učestalosti alergijskog rinitisa dovoljno govori podatak kako je to najčešća hronična bolest u djece u mnogim razvijenim zemljama, a gledajući globalno, riječ je o petoj hroničnoj bolesti.

Alergijski rinitis, u pravilu nije opasna bolest, no kada se kod djece udruži s nekom drugom bolesti, poput alergijske astme, može predstavljati velik problem i djeci i roditeljima. Simptomi alergijskog rinitisa mogu biti izrazito teški i uvelike utecati na kvalitetu života djeteta. Postoje studije koje pokazuju da djeca oboljela od alergijskog rinitisa imaju problema s izvršavanjem školskih zadataka i postižu slabije rezultate od svojih vršnjaka jer zbog simptoma alergijskog rinitisa imaju slabiju koncentraciju, glavobolje, loše spavaju i umornija su. Uz to, lošije uspjehe postižu i u sportu ili tokom rekreacije.
Svakako je broj djece alergičara znatno veći nego prije 20 godina, a u nekim zemljama je i dvostruko veći. Tu se s mojim iskustvom u potpunosti podudaraju i epidemiološki podaci. Broj atopičara se povećava i ako se ostvare procjene Svjetske zdravstvene organizacije, do 2020. godine svako će drugo dijete imati alergijski rinitis. Najčešća hronična bolest u dječjoj dobi u mnogim razvijenim zemljama je alergijski rinitis, a globalno gledajući, alergijski rinitis je 5. hronična bolest.
Yasenka Imuno BC je odličan dodatak prehrani koji služi kao “borac” protiv alergija. Važno je spomenuti da je snažan imunitet najbolja pervencija protiv alergijskih bolesti. Ovaj proizvod je odličan dodatak prehrani koji vam pomaže da ojačate vaš i imunitet vašeg djeteta, mi iz Nahlamed-a volimo reći da “Yasenka Imuno BC odlično popunjava vaše slabe tačke“.

Ovaj dodatak prehrani sadrži Beta-1,3/1,6–D-glukan, po svom sastavu beta-glukan je polisaharid, polimer glukoze. Razlikujemo β(1,3), β(1,4) i β(1,6) glukane, ovisno o vrsti glikozidne veze između monomera D-glukoze.Beta-(1,3/1,6)-D-glukan dobiva se ekstrakcijom iz stanične stijenke kvasca, vrste Saccharomyces cerevisiae, te je u mnogobrojnim istraživanjima dokazan njegov biološki uticaj na imunitet. Beta-(1,3/1,6)-D-glukani imaju sposobnost poticanja funkcionalne aktivnosti makrofaga – vrste leukocitnih stanica čija je osnovna zadaća čišćenje organizma od otpadnih tvari i borba protiv stranih tijela.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

YASENKA Imuno BC dodatak prehrani pronađite u svim IBN Sina apotekama.