Dolaskom proljeća, priroda ulazi u fazu buđenja koju je potaknulo sunce i pojačana svjetlost. Naše tijelo budi se iz zimskog sna i topliji dani nam pružaju neizmjerno velike mogućnosti boravka u prirodi. Ipak, oslabljeni imunitet, umor, psihička i fizička malaksalost najčešće su pojave u ovo doba godine.


Odaberite pravilnu ishranu

pravilna-ishrana

Pravilna i zdrava oshrana osigurava organizmu unos vitamina koji pružaju neophodni izvor energije. Kako biste u proljeće ojačali imunitet, u svakodnevnu prehranu ubacite voće i povrće koje sadrži vitamine A, B, C i D. Također na vašem tanjiru nebi trebali nedostajati minerali i proteini koji se u velikoj količini nalaze u mesu i ribi.
Izbjegavajte rafinirani šećer!
Rafinirani šećer uzrokuje pojavu cijelog niza bolesti, kao što su nesanica, vrtoglavica te može negativno uticati na promjene raspoloženja, astmu, promjene osobnosti, razdražljivost… Konzumiranje namirnica bogatim ovim proizvodom ometa pravilno funkcioniranje organizma djelujući negativno na imunološki sistem.
Spavajte najmanje osam sati!

Osim što dobar san omogućava održavanje koncentracije tokom dana, naš organizam za vrijeme sna obnavlja bijele krvne stanice koje su neophodne u borbi protiv upala.
Nedostatak sna i odmora uzrokuje dodatni stres našem organizmu, što onemogućava učinkovito funkcioniranje imunološkog sistema. Na ovaj način naše tijelo je izloženo i nezaštićeno od negativnih vanjskih uticaja i mogućih oboljenja.

Yasenka Imuno BC – dodatak prehrani

Ovaj dodatak prehrani sadrži Beta-1,3/1,6–D-glukan, po svom sastavu beta-glukan je polisaharid, polimer glukoze. Razlikujemo β(1,3), β(1,4) i β(1,6) glukane, ovisno o vrsti glikozidne veze između monomera D-glukoze.Beta-(1,3/1,6)-D-glukan dobiva se ekstrakcijom iz ćelijski zid kvasca, vrste Saccharomyces cerevisiae, te je u mnogobrojnim istraživanjima dokazan njegov biološki uticaj na imunitet. Beta-(1,3/1,6)-D-glukani imaju sposobnost poticanja funkcionalne aktivnosti makrofaga – vrste leukocitnih ćelija čija je osnovna zadaća čišćenje organizma od otpadnih tvari i borba protiv stranih tijela.
Imuno BC sirup je pripravak koji u svojoj formuli sadrži tvari koje regulišu i jačaju imunološki sistem te pomažu organizmu u borbi sa prehladom, gripom, alergijama te drugim poremećajima imuniteta.
Bitno je naglasiti kako prirodni i sintetski dobiveni vitamin C imaju jednako djelovanje i bioraspoloživost. Vitamin C je jak reducens pa sudjeluje u većinioksido-redukcijskih procesa. Ujedno je i prirodni antihistaminik jer uništava molekularnu strukturu histamina pa smanjuje njegov udio u krvi. Studija iz 2007. g. utvrdila je da upravo vitamin C uzet kao dodatak prehrani pomaže osobama sa alergijskim rinitisom. Vitamin C bi se trebao uzimati u malim količinama tokom cijelog dana i noći jer se brzo izlučuje iz tijela.

Yasenka Imuno BC tekući dodatak prehrani ugodnog je okusa banane koji je prilagođen djeci.
YASENKA Imuno BC dodatak prehrani pronađite u svim IBN Sina apotekama.