imuno BC plus dodatak prehrani s beta-glukanom, vitaminom C, Q10, ginsengom i cinkom.

Šta sadrži?

Kapsule osim 266,7 mg visokopročišćenog beta-(1-3/1,6)-D-glukana (>75 %) izoliranog iz ćelije kvasca Saccharomyces cerevisiae i vitamina C (90 mg) sadrže i cink (7,5 mg), koenzim Q10 (10 mg) i ekstrakt korijena ginsenga. Vitamin C i cink doprinose normalnoj funkciji imunog sistema. Vitamin C ima ulogu u smanjenju umora i iscrpljenosti. Cink doprinosi održavanju normalnih kostiju, kose, noktiju, kože i vida.
imuno BC plus kapsule uzimaju se kao pomoć funkciji imunog sistema u dozi od 1 do 2 kapsule na dan. Preporučuje se uzimati u trajanju od 2 do 3 mjeseca.

Beta-glukan

U prirodi beta-glukane nalazimo u celulozi kod biljaka, ćelijama kvasca, mekinjama žitarica (ječam, zob, raž i pšenica), u reishi, shiitake i maitake gljivama te algama i bakterijama. Beta-glukan prvi je put izoliran 1968. godine. Najlakše dostupan izvor beta-glukana je stanična stijenka pekarskog ili pivskog kvasca Saccharomyces cerevisiae.
Postoje dva oblika glukana, ovisno o izvoru iz kojeg potiču:
– netopljivi oblik –(1,3/1,6-beta-glukan) izoliran iz kvasca (Saccharomyces cerevisiae)
– topljivi oblik –(1,3/1,4-beta-glukan) izoliran iz gljiva i žitarica.

Istraživanja su pokazala da netopljivi (1,3/1,6) beta-glukan ima veću biološku aktivnost nego njegov topljivi (1,3/1,4) oblik.
Beta-glukan potiče aktivaciju ciljne ćelije koja se manifestuje nizom različitih procesa poput fagocitoze i proizvodnje citokina (otpuštanje citokina iz stanica neutrofila), a neizravno aktivira i druge stanice imunog sistema. Studije pokazuju da je nakon primjene beta-glukana izmjerena povećana učinkovitost fagocitoze za čak od 20 do 50 puta.

Čemu služi koenzim Q10?

Koenzim Q10 je tvar slična vitaminu, topljiva u mastima. Nalazimo ga u svim ćelijama živih organizama koje ovise o kisiku. Zbog toga se još zove ubikinon (svuda prisutan kinon). Tako primjerice biljke imaju plastokinon, bakterije menakinon, a životinje i ljudi ubikinon ili koenzim Q10.
Od deset standardnih koenzima, samo se koenzim Q10 nalazi u ljudskom organizmu. Inače najveća koncentracija koenzima Q10 je u srcu, bubrezima, jetrima i gušterači. Premda jetra imaju sposobnost sinteze koenzima Q10, njegova se razina starenjem smanjuje i to već nakon 30. godine života, a nakon 50. godine njegova je sinteza za od 20 do 60 % manja nego kod dvadesetogodišnje osobe, pa je zato nužno,njegovo dodatno uzimanje uz redovnu prehranu. Najveći pad koncentracije koenzima Q10 je u srcu gdje ga na gram tkiva ima najviše. Stoga je primarno njegovo povoljno djelovanje prije svega na srčani mišić.

UPUTE ZA UPOTREBU

SASTOJCI

Beta-(1,3/1,6)-D-glukan; kapsula: želatina; L-askorbinska kiselina; koenzim Q10; ekstrakt korijena ginsenga (Panax ginseng); cinkov glukonat.

NAPOMENE

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Uravnotežena prehrana i zdrav način života važni su za zdravlje.

UPOZORENJE

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja imuno BC plus kapsula posavjetovati s ljekarom. Ne preporučuje se osobama sa šećernom bolesti i oštećenjem kardiovaskularnog sistema, trudnicama i dojiljama.

UVJETI ČUVANJA

Čuvati na temperaturi do 25 °C u dobro zatvorenoj bočici.

NETO KOLIČINA

30 kapsula – 15,40 g

Sadrži u preporučenoj dozi

1 Kapsula % *PU 2 Kapsule % *PU
Beta- (1,3/1,6)-D-Glukan(>75%) 266,7 mg 533,4 mg
Vitamin C 90mg 112,5 180 mg 225
Koenzim Q10 10 mg 20 mg
Ekstrakt korijena Ginsega 10 mg 20 mg
Cink 7,5 mg 75 15 mg 150